Pihapiirisi ammattilainen tuhansien työmaiden kokemuksella

Työmaavideot

Iso koivu talojen välistä Helsingissä, kesä 2018

Helsinkiläisen asiakkaamme tontin kulmalla kasvoi iso koivu. Talojen lisäksi varottavia istutuksia, lamppuja ja telineitä oli niin paljon että ainoastaan rungonpätkiä saatiin pudoteltua noin neljän neliön alueelle puun tyvelle. Käytännössä kaikki muu puutavara otettiin alas köysillä. Toivottu määrä runkoa jäi tontille polttopuumitassa ja loput puusta vietiin pois.

Suuren pihakuusen kaato ja hävitys, kevät 2017

Pihan takakulmassa kasvoi noin 30-metrinen kuusi. Puu karsittiin ylöspäin kiivetessä, latva laskettiin alas köyden varassa ja rungot pudoteltiin paloina alas aidan ja talon väliin. Apuna ollut Rautahepo tehostaa puutavaran siirtelyä pihojen läpi.

 

Puiden hoitoleikkuu ja kuntotutkimus,
kevät 2017

Puiden hoitoleikkuut ja kuntotutkimukset, kevät 2017

Asiakkaamme pihassa kasvoi iso puistolehmus ja ison puun kunto arvelutti. Puun rungossa oli vaurioita, mutta puu vaikutti elinvoimaiselta. Komea puu haluttiin säästää, jos se oli mahdollista. Puun runko mitattiin keväällä Picus-tomografialaitteella ja mittaustuloksen perusteella puu oli typistettävä, jotta se voidaan todeta turvalliseksi. Samalla kertaa teimme puulle tarvittavat typistysleikkuut. Lahon etenemistä puussa tullaan tarkkailemaan muutaman vuoden välein.

Puiden kaato, kantojen jyrsintä ja uusien puiden istutus, kesä 2017

Kaadoimme 20 koivua taloyhtiön pihalta. Rungot jäivät asukkaille polttopuiksi ja oksat veimme pois. Vanhat kannot jyrsittiin pois ja lopuksi istutettiin uudet puut.